• 重庆成考网提供重庆各院校成考辅导报名,咨询电话:023-68611050
成考系统:
所在位置:重庆成考网 > 试题题库 > 高起专 > 正文

2018年成人高考高起点《英语》(词汇和语法知识)练习题二

2018-09-26 16:20:46   来源:重庆成考网    点击:
作者:重庆成考
  2018年成人高考考试已经进入三十天倒计时了,想要顺利通过成人高考高起点《英语》科目,那就要分版块的复习,争取每一大题都得到最高的分数。成人高考高起点《英语》考试一共有六大题,以下是2018年成人高考高起点《英语》(词汇和语法知识)练习题,希望对广大考生有所帮助。

  II. Vocabulary and Structure( 15 points)

  Directions:There are 15 incomplete sentences in this section. For each sentence there are four choices marked A, B, C and D. Choose one answer that best completes the sentence and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.

  6When Jane fell off the bike,the other children__________.

  A.were not able to help laughterB.could not help but laughingC.could not help laughingD.could not help to laugh

  参考答案:C

  参考解析:

  earl’t(couldn't)help doing sth.是一个常用的搭配,意为“忍不住做某事”。

  7We are using up our natural resources too quickly and at the same time we are __________our environment with dangerous chemicals.

  A.protectingB.savingC.pollutingD.fighting

  参考答案:C

  参考解析:

  考查动词辨析。句意为:“我们将很快耗尽自然资源,同时也正用有害化学物质污染我们的环境。”pollute“污染”符合句意。protect“保护”;save“拯救”;fight“战斗”。

  8It is a__________fide from his home to the shopping center.

  A.ninety-milesB.ninety-mile'sC.ninety milesD.ninety-mile

  参考答案:D

  参考解析:

  复数概念作定语且用连字符连接数词与可数名词时相当于形容词,可数名词用单数形式。

  9A freely falling body has an acceleration of 32 feet a second during each second__________ it falls.

  A.thatB.whyC.whichD.as

  参考答案:A

  参考解析:

  当先行词被all,every,each等词修饰时,关系代词只能用that。

  10I don't believe him. He __________ be serious.

  A.needn'tB.can'tC.may notD.mustn't

  参考答案:B

  参考解析:

  表示对现在发生的事情的否定推测,即“一定不会……”用can’t或couldn’t。

  11His handwriting is__________yours.

  A.more betterB.as well asC.much better tha.nD.as better as

  参考答案:C

  参考解析:

  考查比较级。A项中修饰比较级bet.ter应用much,B项中well应改为good,D项中 as…as之间应用原级。故只有C项正确。

  12--Was the housemaster strict?

  --Yes. He requested that we__________television on week nights.

  A.not watchB.must not to stayC.not be watchingD.staying not

  参考答案:A

  参考解析:

  在含有要求、命令等意义的动词之后的宾语从句中,要用虚拟语气,即“should+动词原形”,should可以省,句中的request意为“要求”。

  13When a fire__________at the National Exhibition in London, at least ten priceless paintings were completely destroyed.

  A.broke offB.broke outC.broke downD.broke up

  参考答案:B

  参考解析:

  break out意为“(战争、疾病)的突然发生”,符合句意。break off意为“中断,绝交”;breakdown意为“抛锚,出故障”;break up“打碎,分解”。

  14It was clever__________at the answer in two minutes.

  A.of him to arriveB.for him to arriveC.for his arrivingD.of his arriving

  参考答案:A

  参考解析:

  考查固定句型。“It’S+形容词+of+名词/代词+to do sth.”为固定结构。0f前的形容词强调人的性格特征。

  15I noticed his eyes .__________, because they were very large.

  A.in particularB.with particularC.in specialD.with special参考答案:A

  参考解析:

  in particular是固定搭配,意为“特别地”。

  16Hardly__________ when they ran toward it.

  A.had the plane landedB.did the plane landC.the plane had landedD.the plane landed

  参考答案:A

  参考解析:

  表示否定意义的词hardly放在句首,句子倒装。hardly所在的句子中要用过去完成时态,与when引导的状语从句中的过去时配合。

  17--I slipped on the stairs. I think my arm is broken.,

  --Oh ! I__________

  A.don't hopeB.hope not soC.do not hopeD.hope not

  参考答案:D

  参考解析:

  I hope not常用来表示不希望某事发生,肯定结构为I hope S0。

  18He is__________that I'd like to introduce him to you.

  A.such noble personB.so noble personC.such a noble personD.so a noble persorn

  参考答案:C

  参考解析:

  S0和such都可修饰单数可数名词,但是形式上有不同:SO+形容词+a(an)+名词,而such+a(an)+形容词+名词。注意其中冠词的位置。

  19__________that your son is well again,you no longer have anything to worry about.

  A.WhenB.AfterC.BeforeD.Now

  参考答案:D

  参考解析:

  now that是一个连词,意为“既然”,引导原因状语从句。

  20__________man is__________reasoning animal.

  A.The;aB./;/C./;aD.The;the

  参考答案:C

  参考解析:

  此题考查冠词的用法。通过对句意分析可知,第一个空格不是指一个人,而是人这类动物,因此不用加任何冠词,而第二个空格则表示“一种”,因此填a。

  从每小题的四个选择项中,选出最佳的一项,并把它前面的大写字母填入左边的括弧里。

 

  ( )6.—The sea is very rough today.

  —Yes, I‘ve never seen _______ before.

  A. such rough sea B. such a rough sea

  C. so rough sea D. that rough sea

  ( )7.—She‘s broken her arm again.

  —Again? I ______ she _______ ever broken it before.

  A. don‘t know; has B. didn’t know; had

  C. didn‘t know; has D. hadn’t know; would

  ( )8.—Has the wallet been returned yet?

  —No, but we expect ______ any day now.

  A. to return it B. it to return C. it to be returned D. it returned

  ( )9.—I‘ve been told to pay the rent.

  —But it‘s already been paid. It ______ by someone else.

  A. must be B. may be

  C. must be paid D. must have been paid

  ( )10. Montreal is larger than _______ in Canada.

  A. any city B. any cities C. any other cities D. any other city

  ( )11. Human‘s brains are larger in proportion to their bodies than _______.

  A. whales B. a whale C. that of whales D. those of whales

  ( )12. Before writing your article, ______, collect your material, and prepare an outline.

  A. a topic should be selected B. a topic to be selected

  C. your topic should be selected D. select a topic

  ( )13.—I usually travel by train.

  —Why not ________ by plane for a change?

  A. to try going B. trying to go C. to try and go D. try going

  ( )14. The boy lay in the street, his eyes _______ and his hands ______.

  A. closing; trembling B. closed; trembled

  C. closing; trembled D. closed; trembling

  ( )15. He _______ here for 20 years by the end of next month.

  A. had worked B. has worked C. will have worked D. will work

  ( )16. I‘ll do _______ the doctor advised.

  A. as B. like C. that D. all what

  ( )17.—Did we have to wait for Tom?

  —Well, _______ very angry if we hadn‘t waited for him.

  A. he‘d have been B. he were C. he had been D. he must be

  ( )18. Why do you insist on ________?

  A. this to be done B. this done

  C. this being done D. this is done

  ( )19. We looked everywhere for the ________.

  A. missing watch B. missed watch

  C. watch being missed D. watch that lost

  ( )20. ______, the runners crossed the finish line.

  A. Tiring B. Tired C. To be tired D. They are tired

  ( )21. _______ by the air, the kite went up into the sky.

  A. Pushing B. Pushed C. Having been pushed D. Having pushed

  ( )22.—The round bowl over there is a bit small, isn‘t it?

  — _______.

  A. So are the fish B. So the fish are

  C. Neither the fish D. Neither are the fish

  ( )23. She couldn‘t take shorthand, _______ slowed down the work of the office.

  A. that B. which C. it D. so

  ( )24. Was it last Friday ________ you met him?

  A. that B. on which C. which D. when

  ( )25. _______ might fail in the exam worried him.

  A. He B. That he C. What D. It

  ( )26.—I‘v got this really painful ear.

  —How long _______ you?

  A. does it bother B. was it bothering

  C. would it bother D. has it been bothering

  ( )27.—I started to study, but then a friend called.

  —That‘s no excuse ________.

  A. for not studying B. not for studying C. not studying D. not to studying

  ( )28.—Why was he so hot when he got home?

  —He ________.

  A. was running B. is running C. has been running D. had been running

  ( )29.—There‘s been an earthquake.

  —I know. At least a hundred people ________.

  A. were to be killed B. are said to have been killed

  C. said to have been killed D. are said to kill

  ( )30. You may invite _______ wants to go.

  A. whomever B. whoever C. which one D. people

  参考答案

  6.B 7.B 8.C 9.D 10.D

  11.D 12.D 13.D 14.D 15.C

  16.A 17.A 18.C 19.A 20.B

  21.B 22.A 23.B 24.A 25.B

  26.D 27.A 28.D 29.B 30.B

上一篇:2018年成人高考高起点《英语》(词汇和语法知识)练习题一
下一篇:2019年成考高起点《语文》考试古诗习题及答案一

重庆成人学历提升便捷服务

【考试时间:10月26、27日】

成人高考报名系统 成人高考报考条件
距2019全国成人高考:仅剩 2 4 7
加入重庆成考公众号

扫一扫关注微信公众号

随时获取成考政策、通知、公告以及各类学习资料、学习方法、教程。

加入重庆成考交流群

扫一扫加入微信交流群

与考生自由互动、并且能直接与资深老师进行交流、解答。