欢迎访问重庆成考网! 本网站为民间交流网站,主要为广大考生提供报考指导服务,网站信息仅供学习交流使用,官方信息以重庆市教育考试院www.cqksy.cn为准。
  • 咨询电话:023-68611050
城市:
成考系统:
所在位置:重庆成考网 > 试题题库 > 高起本 > 正文

2018年成人高考高起点《英语》考前冲刺试卷及答案(三)

2018-10-12 20:12:24   来源:重庆成考网    点击:
作者:王老师



  一、语音知识(共5小题;每题1.5分,共7.5分)

  下列每组单词中有一个单词的划线部分与其他单词的划线部分读音不同,找出这个单词把它的序号填在题前的括号里。

  

04.png

 

  二、词汇与语法知识(共15小题;每题1.5分,共22.5分)

  从每小题的四个选项中,选出最佳的一项,并把它前面的大写字母填人左边的括号里。

  6. The weather changes __________the season.

  A. by

  B. with

  C. for

  D. from

  答案:B

  7. In fact she was__________of softball, tennis and track.

  A. much more fond

  B. much fonder

  C. very fonder

  D. too more fond

  答案:B

  8. His father had little school education. __________.

  A. So mine did

  B. Neither did mine

  C. So had I

  D. So did mine

  答案:D

  9. I was pleased_________you yesterday.

  A. to meet

  B. haven't met

  C. to have met

  D. to be meeting

  答案:C

  10. I don't mind _________to the party.

  A. being not invited

  B. not being invited

  C. not inviting

  D.not to be invited

  答案:B

  11. My mother knows Jane. They _________to each other at a party.

  A. have been introduced

  B. are introduced

  C. were introduced

  D. had been introduced

  答案:C

  12. The President gave the Secretary of State 30 days_________the report.

  A. completes

  B. to complete

  C. completing

  D. completed

  答案:B

  13. ——ho do you-think has made my room so dirty, Mom?

  ——It_________be your younger brother.

  A. must

  B. shall

  C. will

  D. would

  答案:A

  14. Seldom _________ any mistakes during my past five years of service here.

  A. I would make

  B. would I make

  C. did I make

  D. I did make

  答案:C

  15. Mr. Zhang gave the textbooks to all the pupils except_________ who had already taken them.

  A. the ones

  B. ones

  C. some

  D. the others

  答案:A

  16. We want to buy the same book _________you are reading.

  A. which

  B. that

  C. as

  D. it

  答案:C

  17. George cooked me a meal, _________ was a first for him.

  A. what

  B. when

  C. who

  D. which

  答案:D

  18. "I want to beg a favour of you, sir. I want to sent a letter home,what_________is. "He said.

  A. that's, that

  B. it's, it

  C. it's, that

  D. that's, it

  答案:D

  19. A fight broke out among the football fans and soon it went__________control.

  A. under

  B. beyond

  C. above

  D. over

  答案:B

  20. Two nuclear power stations __________in the past ten years.

  A. have been built

  B. built

  C. would be built

  D. are built

  答案:A

  三、完形填空(共15小题;每题2分,共30分)

  通读下面的短文,掌握其大意。然后,从每小题的四个选项中选出可填人相应空白处的最佳选择,并把它前面的大写字母填入左边的括号里。

  George and Margaret Glenn and their children live at 140, Davis Street, across the street from a small park. Their house is 21 off the main road. George 22 goes to work by bus, but sometimes he goes 23 his car. The children usually go to school by bus.

  The Glenns' house is 24 hidden among the trees. It has small bushes(灌木) 25 around it. There is a fence 26 it and the house next door. It is a two-storey house, with the living room, dinning room and kitchen on the first floor, and the bedrooms and bathroom on the second floor.

  The Glenns spent a lot of time at home. 27 now they are at dinner. Conversation(谈话) at the Glenns' house is usually lively at mealtime. The children are 28 trips they would like to take. Susan, who has never 29 on a plane, says, "I'd like to 30 a plane to California. " Henry, who is 31 , thinks it would be fun to be on a ship, heading for adventure(冒险) in Africa. Teddy, the youngest child, says, "I want to go around the world on a train. " His elder brother and sister are still trying to 32 to him why this is not possible when their mother says, "Children, you've spent too much time at the table. Henry and Susan, go and 33 your homework. Teddy, it's time you were in bed. "

  Soon there is silence throughout the 34 Teddy is in bed, Susan and Henry are in their rooms studying, and Mr. And Mrs. Glenns are in their living room, 35 George is sitting in his favourite chair, reading the paper and Margaret is sitting on the sofa, doing some sewing.

  ( )21. A. only B. just C. nearly D. almost

  答案:B

  ( )22. A. sometimes B. often C. usually D. seldom

  答案:C

  ( )23. A. by B. on C. in D. for

  答案:C

  ( )24. A. hardily B. almost C. much D. far

  答案:B

  ( )25. A. crowded B. set C. put D. planted

  答案:D

  ( ) 26. A. among B. between C. from D. across

  答案:B

  ( )27. A. Almost B. Right C. Just D. Every

  答案:B

  ( )28. A. discussing B. talking C. speaking D. saying

  答案:A

  ( )29. A. ridden B. fled C. been D. gone

  答案:C

  ( )30. A. ride B. fly C. take D. travel

  答案:C

  ( )31. A. elder B. older C. bigger D. larger

  答案:B

  ( )32. A. explain B. say C. tell C. speak

  答案:A

  ( )33. A. make B. do C. learn D. review

  答案:B

  ( )34. A. room B:. home C. house D. Glenns'

  答案:C

  ( )35. A. there B. here C. where D. now

  答案:C

  四、阅读理解(共l5小题;每题3分,共45分)

  阅读下面短文,然后根据短文的内容从每小题的四个选项中选出最佳的一项,并把它前面的大写字母填在横线上。

  A

  Booking opens for Beckett Shorts on September 8

  BY TELEPHONE

  For credit card(信誉卡)booking.Calls are answered.

  BOX OFFICE

  01789~295623 9 a.m.~8 p.m.(Mon.~Sat.)

  0541—541051(24 hour,7 days,no booking charge).

  BY FAX

  For credit card booking.Please allow at least 48 hours for reply,if required.

  BOX OFFICE

  01789 261974 0r 01862 387765

  BY POST

  Please enclose(附上)a cheque or credit card details together with a SAE or add 50p to the total amount(总额)to cover postage.Please send to the Box Office,RST,Stratford—upon—Avon,CV37 6BB.

  Booking opens for all other plays on September 19.

  IN PERSON

  BOX OFFICE

  RST hall,9:30 a m.~8 P.m.(Mon.~Sat.)

  (6 P.m.when theatres are closed).

  OVERSEAS BOOKING

  The easiest method of payment is by credit card.You can also pay by:Eurocheque(up to

  £500)with your card number written on the back.

  PAYING FOR YOUR TICKETS

  CREDIT CARDS

  We accept Visa,Master Card,American Express and Diners Club.Please give the card number,name and address of cardholder.

  CHEQUES

  Cheques and postal orders should be payable to:Royal Shakespeare Theatre.

  36.In which of the following ways of booking does one probably have to pay extra money?

  A.In person.

  B.By telephone.

  C.By post.

  D.By fax.

  答案:C

  37.One has to wait for 2 days or longer for a reply if he/she pays________.

  A.in person

  B.by telephone

  C.by fax

  D.by post

  答案:C

  38.What is a useful number to call at 11a.m.Sunday?

  A.0541 54105 1.

  B.01789 295623.

  C.01789 261 174.

  D.01862 387665.

  答案:A

  B

  Joseph Lemasolai wrote a book about his life. His people, the Maasai, are nomads,meaning they do not stay in one place for long. They move their villages in search of good grassand fresh water for their cattle. "The cow is the centerpiece of pretty much everything we do,"Joseph explains.“That s why we move.We could not be nomads without cattle.You can’t move for nothing--you can’t just walk around.

  When he was very young,Joseph spent much of his time looking after his family’s cattle,taking them to food and water and watching out for lions.He played on the grassland with his friends.

  when Joseph was about six years old,he left his family to attend a boarding school(寄宿学校).There,Joseph faced difficulties much like other children do.He was laughed at because he was fat.He got into trouble daily with his teachers.

  But Joseph also faced difficulty most children do not.”Every time school closed for vocation,I had to find my way home,“Joseph says,”That was one of the hardest things:“The village might be 5 miles a way.or it might be 50.Sometimes I wouldn’t know exactly where my family was.I had to search for them.”

  Joseph later attended high school in a city.After graduation,he went to college.Finally,he became a social studies teacher,and now he is teaching seventh and eighth graders at a school.

  Every summer,Joseph travels back to the grassland to visit his mother,brothers,and

  friends.And he takes a group of students with him to see both the beauty and the difficulty of growing up in that part of the country.“I like to show them the other side of the coin.”Joseph says.

  39.The word“centerpiece’’in Paragraph l means“________”.

  A.the most important part

  B.the things already done

  C.the reason of moving

  D.the animal in the middle

  答案:A

  40.Before going to school,Joseph spent a lot of his time________.

  A.watching liens on the grassland

  B.getting food and water for his family

  C.taking care of his family’s cattle

  D.visiting his friends from place to place

  答案:D

  41.When school dosed for vocation,Joseph usually had great difficulty________.

  A.finding out where his home and village were

  B.understanding what he was required to do

  C.getting in touch with his teachers

  D.walking 5 to 50 miles in a day

  答案:D

  42.By taking some of his students home,Joseph wants them to________.

  A.deal with difficult situations

  B.realize what the people really need

  C.know about his love for his family

  D.learn about a different way of living

  答案:B

  C

  New Zealand’s main exports come from the nation’s farms--wool,meat,butter,cheese,and skins.Many people process farm products in dairies(牛奶房),meat-refrigerating plants,breweries(啤酒厂)and flour mills.Sawmilling is an important industry where logging is carried on in the forests to make pulp for newsprint and other mills make various kinds of paper.

  Most of New Zealand’s heavy machinery must be imported,but assembly(装配)plants

  make automobiles and trucks from imported parts.Woolen goods,carpets,clothing,shoes,furniture and electrical appliances are also manufactured.Imported petroleum(石油)is refined(精炼)at an oil refinery at Whangarei.An aluminum smelter at Blutt,near Invercargill,use hydro—electricity to refine one that is imported from Australia.

  New Zealand’s coal is used to generate steam,make gases,provide fuel for homes and

  factories and produce electricity.Sand and gravel(砂砾)used for road building and concrete

  (混凝土)construction,ranks second to coal.Limestone is used to make fertilizer and ce—ment.

  43.In the first paragraph,“sawmilling”refers to________.

  A.wood—processing industry

  B.shoe—making industry

  C.news—print industry

  D.mineral refining industry

  答案:A

  44.When New Zealanders make automobiles,they usually________.

  A.produce the components themselves

  B.export the final products

  C.import the components

  D.1eave the work to foreigners

  答案:C

  45.Which of the following is NOT the mentioned minerals in the last paragraph?

  A.Coal.

  B.Gas.

  C.Limestone.

  D.Sand and gravel.

  答案:B

  46.Blurt is near________.

  A.Whangarei

  B.Australia

  C.seashore

  D.Invercargill

  答案:D

  D

  The sea is very big. Look at a map of the world. There is less land than sea. The sea covers three quarters of the world.

  The sea is very deep in some places. There is one spot, near Japan, where the sea is nearly 11 kilometres deep. The highest mountain in the world is about 9 kilometres high. If that mountain were put into the sea at that place, there would be 2 kilometres of water above it.

  If you have swum in the sea, you know that it is salty. You can taste the salt. Rivers,which flow into the sea, carry salt from the land into the sea. Some parts of the sea are less salty than other parts. There is one sea, called the Dead Sea, which is very salty. Because it is very salty, swimmers cannot sink! Fish cannot live in the Dead Sea.

  In most parts of the sea, there are plenty of fishes and plants. Some live near the top of the sea. Others live deep down. There are also millions of tiny living things that float in the sea. These floating things are very small. It is hard to see them. Many fish live by eating these.

  The sea can be very cold. Divers, who dive deep down in the sea, know this. On the top the water may be warm. When the diver goes downwards, the sea becomes colder and colder.

  Another thing happens. When the diver goes deeper, the water above presses down on him. It squeezes him. Then the diver has to wear elopes made of metal.

  47. One spot of the sea near Japan is

  A. nearly nine kilometres deep

  B. almost eleven kilometres high

  C. two kilometres above the highest mountain in the world

  D. two kilometres deeper than the height of the world's highest mountain

  答案:D

  48. Which of the following is NOT true?

  A. Fish cannot live in the salty sea.

  B. The sea gets its salt from rivers.

  C. Different parts of the sea have different amount of salt.

  D. There is no fish in the Dead Sea.

  答案:A

  49. Fish in the sea live

  A. near the top of the sea

  B. deep down in the sea

  C. at different depth of the sea

  D. on tiny living things in the sea

  答案:C

  50. The deeper divers goes down in the sea,

  A. the wanner the sea becomes

  B. the colder they find the sea is

  C. the less the water above presses down

  D. the heavier their clothes must be

  答案:B

  五、补全对话(共5句;每句满分为3分,共15分)

  根据中文提示,将对话中缺少的内容写在线上。这些句子必须符合英语表达习惯。打句号的地方,用陈述句;打问号的地方,用疑问句。

  提示:星期三晚上有一个音乐会,Betty有两张票,打电话给Rose,问她是否有空前往,并约她音乐会后去看望王大爷,Rose听了很高兴,两人相约在六点四十五分入口处见面。

  Rose:Hello!This is Rose speaking.

  Betty:Hello!Rose,this is Betty. 51_______ this Wednesday evening?

  Rose:Yes,Why?

  Betty:There's a good concert,and I've got two tickets.1 wonder 52_______ .

  Rose:That's great ! 53 _______ ?

  Betty:7 o'clock.But how about 54 _______ at 6:45?

  Rose.OK.I think I can make it.

  Betty;After the concert, 55 _______ shall we?

  Rose:That’s a good idea?Why don’t we take some food for him?

  Betty:Why not? OK,see you Wednesday.

  Rose:See you then.Bye!

  答案:51.Are you free/Do you have time

  答案:52.if you call go with me

  答案:53.When/What time does it start

  答案:54.meeting at the entrance

  答案:55.We’ll go to see Grandpa Wang

  六、书面表达(满分30分)

  请根据下列各点,写出一篇l00词左右的短文。

  (1)昨天是周末,你与父母一起去海边;

  (2)在海边的活动:游泳、钓鱼、照相;

  (3)父母教给你一些关于海洋生物的知识;

  (4)你的感受:玩得很开心。

  生词:海洋馆aquarium

  答案:It was weekend yesterday.It was fine.My parents took me to the seaside to enjoy ourselves.We swam in the sea,went finsihing and took some photos.It was really a lovely day.After that,my parents taught me a lot about the fishes in the sea.It was difficult but very interesting.Later,we visited the aquarium,where I learned a lot about the living things in the sea.My parents taught me a lot about them.I become really interested in them.I enjoyed myself very much.

注:详细内容及信息以重庆省教育招生考试院为准

未经授权不得转载,如需转载请注明出处。

转载请注明:文章转载自 重庆成考网 [http://www.cqcrgk.com/]
本文关键词:
本文地址:http://www.cqcrgk.com/show-891-3608-1.html

上一篇:2018年成人高考高起点《英语》考前冲刺试卷及答案(二)
下一篇:2018年成人高考高起点《英语》考前冲刺试卷及答案(四)

重庆成人高考提升便捷服务

【考试时间:10月24、25日】

重庆成人高考报名系统 重庆成人高考成绩查询
距2020全国成人高考:仅剩 345
【请广大考生提前备考】
加入重庆成考公众号
重庆成考网
微信公众号
(扫一扫加入)
加入重庆成考交流群

扫一扫加入微信交流群

与考生自由互动、并且能直接与资深老师进行交流、解答。