• 欢迎您访问重庆成考网!  今天是2019年04月23日 星期二
  • 重庆成考网提供重庆各院校成考辅导报名,咨询电话:023-68611050
城市:
成考系统:
所在位置:重庆成考网 > 试题题库 > 高起本 > 正文

2018年成人高考高起点《英语》考前冲刺试卷及答案(四)

2018-10-12 20:15:14   来源:重庆成考网    点击:
作者:王老师



  一、语音知识(共5小题;每题1.5分,共7.5分)

  在下列每组单词中,有一个单词的划线部分与其他单词的划线部分的读音不同。找出这个词,并把它前面的大写字母填入左边的括号里。

  

06.png

 

  二、词汇与语法知识(共15小题;每题1.5分,共22.5分)

  从每小题的四个选项中,选出最佳的一项,并把它前面的大写字母填入左边的括号里。

  ( )6.________many times,he still couldn’t understand it.

  A.Having told

  B.Though to be told

  C.Having been told

  D.To have been told

  答案:C

  ( )7.Have you ever been to the museum_________ was built last year?

  A.which

  B.where

  C.when

  D.What

  答案:A

  ( )8.You can borrow that bicycle if you________.

  A.want to

  B.want it:

  C.want to do

  D.will want

  答案:A

  ( )9.I always regretted not_________ harder when l was young.

  A.studyin9

  B.having studied

  C.to study

  D.D to have studied

  答案:B

  ( )10.I don’t feel like________ anything.I'm tired.

  A.to eat

  B.to do

  C.doing

  D.to walking

  答案:C

  ()11.Oceania is a________ landmass.

  A.separated

  B.B separate

  C.separating

  D.Separately

  答案:B

  ( )12.It isn’t quite ________ that their team will win the game this evening.

  A.exact

  B.right

  C.sure

  D.Certain

  答案:D

  ( )13.Who do you think it is that he will have_______ the letter?

  A.to post

  B.posted

  C.post

  D.Posting

  答案:C

  ( )14.—Can you come on Monday or Tuesday?

  —I'm afraid________ day is possible.

  A.either

  B.neither

  C.some

  D.Any

  答案:B

  ( )15.—Jane wash’t in when Jack came,was she?

  —________,but she returned a few minutes later.

  A.No,she was

  B.No,she wasn't

  C.Yes,she was

  D.Yes,she wasn't

  答案:B

  ( )16.All things________,the planned trip will have to be called off.

  A.considered

  B.considering

  C.to be considered

  D.having considered

  答案:A

  ( )17.I'll remember forever the way Kate's face ________ when mom told her about her recovery from the illness she________.

  A.cheered up;had long suffered

  B.shone up;long suffered

  C.stood up;long suffered

  D.1it up;had long suffered

  答案:D

  ( )18.Jack came to the party_______.

  A.without being invited

  B.without inviting

  C.without invited

  D.without a invitation

  答案:A

  ( )19.In need of money,Bob had to take _______ job that was offered to him.

  A.whatever

  B.no matter what

  C.whichever

  D.no matter which

  答案:A

  ( )20.This plan——against my wishes.So I won't agree with you unless you make some changes in it.

  A.goes

  B.comes

  C.fights

  D.Think

  答案:A

  三、完形填空(共15小题;每题2分,共30分)

  通读下面的短文,掌握其大意。然后从每小题的四个选项中选出可填人相应空白处的最佳选择,并把它前面的大写字母填入左边的括号里。

  The people who lives in the far North are called Eskimos(爱斯基摩人).In the world of ice and snow it is 21 to grow plants for food.The Eskimos must hunt and fish during the whole year to 22 themselves and their families with food.In winter,they hunt the seal(海豹) 23 the polar(极地的)bear.When they hunt the seal,they 24 a hole in the ice and try to 25 the seal when it comes up to breathe.

  In summer,the Eskimos hunt 26 animals。and they also hunt birds and catch fish. 27 that is useful is saved.The Eskimos use the meat from animals for food.They melt(融化)the fat from their bodies and use the 28 as fuel(燃料).They make tools out of animals bones.The skin and furs of animals are used for making clothing.

  If an Eskimo is 29 lucky,he may kill a whale(鲸鱼), 30 a dead whale may wash up on the shore near his house.The whale is an especially useful animal,because it gives a great 31 of oil.

  There is 32 wood at all where the Eskimos live.Eskimos 33 all their wood from the sea.Sometimes floating wood from places.farther south washes up on the shore.

  Most Eskimo houses are 34 of stones.Instead of a door,there is a long,low tunnel (地道) 35 into the house.People have to crawl(爬)through the tunnel in order to enter the house.

  ( )21.important

  B.impossible

  C.impolite

  D.Interesting

  答案:B

  ( )22.A.supply

  B.find

  C.100k for

  D.Give

  答案:A

  ( )23.A.or

  B.and

  C.but

  D.With

  答案:B

  ( )24.A.find

  B.cut

  C.beat

  D.Strike

  答案:B

  ( )25.A.kill

  B.beat

  C.hold

  D.Catch

  答案:A

  ( )26.A.another

  B.other

  C.others

  D.New

  答案:B

  ( )27.A.Something

  B.Everything

  C.Anything

  D.Nothing

  答案:B

  ( )28.A.fat

  B.1iquid

  C.oil

  D.Rest

  答案:C

  ( )29.A.much

  B.often

  C.not

  D.Very

  答案:D

  ( )30.A.and

  B.or

  C.otherwise

  D.But

  答案:B

  ( )31.A.many

  B.much

  C.number

  D.Deal

  答案:D

  ( )32.A.not

  B.no

  C.none

  D.1ittle

  答案:B

  ( )33.A.find

  B.have

  C.receive

  D.Get

  答案:D

  ( )34.A.built

  B.constructed

  C.made

  D.Piled

  答案:C

  ( )35.A.going

  B.coming

  C.1eading

  D.Winding

  答案:C

  四、阅读理解(共15小题;每题3分,共45分)

  阅读下面的短文,然后根据短文的内容从每小题的四个选项中选出最佳的一项,并

  把它前面的大写字母填在横线上。

  A

  Thomas Alva Edison was awarded more patents on inventions than any other American.

  When he died in l931,Americans wondered how they could best show their respect for him.

  One suggestion was that the nation observe a minute or two of total black-out.All electric power would be shut off in homes streets and factories.

  Perhaps this suggestion made Americans realize fully what Edison and his inventions

  meant to them.Electric power was too important to the country.Shutting it off for even a short time would have led to complete confusion.A black—out was out of the question.

  On the day of Edison's funeral,many people silently dimmed their lights.In this way they honored the man who had done mroe than anyone else to put the great force of electricity at his countrymen's fingertips.

  36.People decided to honor Edison when_________.

  A.he made the first electric light

  B.electric power was l00 years old

  C.the country realized electricity's importance

  D.he died in 1931

  答案:D

  37.The suggestion was to_______.

  A.turn off the lights in factories and schools

  B.observe a few minutes of total silence

  C.dim all electric lights

  D.shut off all electricity for a short time

  答案:D

  38.Americans fully realized what Edison's inventions meant when they________.

  A.heard of his death

  B.heard of the plan to honor him

  C.first used electric power

  D.tried to carry out the plan

  答案:B

  39.The plan was never carried out because_________.

  A.not everyone wanted to honor Edison

  B.it was too diffcult

  C.electric power Was too important to the country

  D.it honored only one of Edison's inventions

  答案:C

  B

  The human body naturally prevents attempt(企图)to lose or gain weight.Thus the best way to lower your weight is to do some exercise daily.Although scientists don’t agree exactly

  how this works to lower the“setpoint”,they do know that exercise helps your body work with you and not against you in at least the following ways:

  1.Exercise burns calories(卡路里):if you walk two miles every day,you use an extra 1400 calories a week—and lose about a pound in two weeks.

  2.Exercise helps to bum fat and build muscle:since muscle requires more calories than fat does,the more muscle you have,the faster you will bum calories.

  3.Finally exercise speeds up your metabolism(新陈代谢),not just while you’re exercising,but for several hours after exercise ends.

  A program of light-to-moderate exercise done for only a half-hour a day is enough to keep your“setpoint”lowered,and thus helps you lose weight and keep it off.If you need to lose more than five pounds,combine regular exercise with a moderate reduction in calories until you reach your goal(目标).

  40.Scientists don’t________.

  A.think exercise helps people's bodies work against them

  B.agree exercise helps to lower people's weight

  C.bilieve in exercise at all

  D.think exercise helps people's bodies work with them

  答案:A

  41.Exercise helps you________.

  A.save calories and gain weight

  B.save calories but lose weight

  C.bum calories and lose weight

  D.burn calories but gain weight

  答案:C

  42.When you walk________.

  A.slowly,the fat in your body increases

  B.1ess,you build more muscles

  C.faster,you bum less calories

  D.fast,the fat in your body reduces

  答案:D

  43.Which of the following is NOT true?

  A.A man of more muscles burns calories faster.

  B.Exercise speeds up your metabolism even after it.

  C.An hour and a halls exercise is not enough to keep your“setpoint”lowered.

  D.To lose more than 5 pounds,just doing exercise is not enough.

  答案:C

  C

  Some villagers were going to celebrate an important wine festival(酒宴)in a few days’time,So they borrowed a huge barrel from the nearest town,put it in the village square, and decided that each of them should empty a bottle of the best wine he had into it,so that there should be plenty at the feast(宴会).

  One of the villagers thought he would be very clever.“If I pour a bottle of water in.instead of wine.No one will notice it,”he said to himself.“because there will be so much excellent wine in the barrel that the water will be lost in it.”

  The night of the feast arrived.Everybody gathered in the village square with their bowls and their glasses for the wine.The tap(塞子)on the barrel was opened,but what came out was pure water.Everyone in the village had had the same idea.

  44.The villagers borrowed a huge barrel in order to__________.

  A.hold water

  B.take the place of wine bottle

  C.hold wine

  D.empty bottles

  答案:C

  45.From the passage we know that the feast would be held_________.

  A.in the village square

  B.in the nearest town

  C.around the barrel

  D.in their houses

  答案:A

  46.The sentence“the water will be lost in it”can be considered as________.

  A.the water would be mixed up with the wine

  B.the water couldn't:be found in the wine

  C.the water would flow through the barrel into the ground

  D.the water would be gone in the barrel

  答案:A

  47.What came out of the barrel was pure water because_______.

  A.all the wine had turned into water

  B.everybody in the village had poured water into the barrel

  C.someone had stolen the wine and put water into the barrel

  D.not only the man but the other villagers were very clever

  答案:B

  D

  Like everyone else working at the Limerick nuclear-power(核能)plant,Stanley Watras had to pass through the monitors(监测器)before leaving the buildin9.Most of his co-workers.passed through without a problem,but Watras,an engineer,continually set off alarms(警报).Some days he was found to be carrying six times more radiation(辐射物)than normal.

  Neither Watras nor his co-workers could understand where he was picking it up.

  Then one day Watras went through the door at Limerick and turned and walked back through the monitors without ever entering the power block.Yet the machines still said he was carrying radiation.“If I wasn’t picking up radiation at work,there was only one place it could be coming from:my house.”

  When scientists came to test the Watrases’home in the countryside,they found out what was the matter.The house contained so much radon(氡)that living in it for a year was like being exposed(暴露)to 260,000 chest X-rays.In the year the Watrases had spent there,they had increased their chances of getting lung cancer(癌症)by 13 or 14 percent.

  The next day the Watrases took down their Christmas tree,put their clothes in some bags and moved into a nearby hotel.“It was terrible,”says Watras.

  The owner of the Limerick plant took charge of dealing with the Watrases’radon problem as an experiment.Scientists studied every comer of the house.When the ground was dug up,they found that under the house there was a uranium(铀)-beating rock.

  48.It was because________ that Stanley Watras was carrying six times more radiation than normal.

  A.he worked at a nuclear—power plant

  B.there was something wrong with the monitors

  C.he lived in a house in the countryside

  D.his house was built on a uranium-beating rock

  答案:D

  49.The monitors at the gates of the plant building gave alarms________.

  A.only whell Watras was leaving the building

  B.whenever Watras's co-workers were leaving the building

  C.only when Watras was passing through one day

  D.whenever Watras was passing through.Them

  答案:D

  50.Watras understood he was picking up radiation at.home as_________.

  A.he always set off alarms when passing through the monitors

  B.most of his co-workers passed through the monitors without problem

  C.he proved one day he wasn’t picking up.radiation at work

  D.scientists found out his house contained radiation

  答案:C

  五、补全对话(共5句;每句满分为3分,共l5分)

  根据中文提示,将对话中缺少的内容写在线上。这些句子必须符合英语表达习惯。

  打句号的地方,用陈述旬;打问号的地方,用疑问句。

  提示:一女士与朋友到餐馆用餐,招待询问吃什么和要不要喝点什么,女士一一回

  答,并问有什么特色菜。

  Waiter:Good evening,Madam.How many persons are there in your party?

  Lady:Three. 51 for three by the window?

  Waiter:No problem.There's one over there. 52 to have?

  Lady:We'd like three sandwiches, some vegetables and soup.

  Waiter: 53 to start off with?

  Lady:Yes,that's a good idea.Red wine,please.

  Waiter: 54 ?

  Lady:No, not yet.One of our friends hasn't arrived.What special do you have tonight?

  Waiter:French steak.It's very nice.

  Lady:It sounds good.OK, 55 .

  答案:51.Could we have a table

  答案:52.What would you like

  答案:53.Would you like some wine

  答案:54.Can we serve now

  答案:55.we'll take it

  六、书面表达(满分30分)

  请根据以下要点写一篇短文,谈谈你对污染的看法。

  1.污染问题目前已经相当严重,成为全球性问题,给人类和自然界的动植物造成了严重危害;

  2.列举两至三种产生污染的原因及污染造成的严重后果;

  3.列举两至三条治理污染的措施。

  要求:要点完整,不要逐字翻译。词数:100左右。

  答案:Today pollution has become a serious international problem.Our air,seas,rivers and land have been polluted by waste or poisonous things.Pollution does great harm not only to human beings but also to animals and plants.We can't have fresh air because many factories have poisonous smoke sent into the air and the cars give off waste gasses.We can't have clean water because factories have pumped their waste water into rivers,lakes and seas.It is said that strange diseases have appeared in some places because of pollution.I think the government can do something to stop pollution. For instance,it can reduce the production of cars and encourage to produce environment-friendly cars.The waste and waste water from factories must be treated properly before they are sent out.In this way we can improve our environment and live a healthier and happier life.

上一篇:2018年成人高考高起点《英语》考前冲刺试卷及答案(三)
下一篇:2019年高起点【语文】模拟练习及答案01

重庆成人高考提升便捷服务

【考试时间:10月26、27日】

成人高考报名系统 成人高考报考条件
距2019全国成人高考:仅剩 1 8 6
加入重庆成考公众号
重庆成考网
微信公众号
(扫一扫加入)
加入重庆成考交流群

扫一扫加入微信交流群

与考生自由互动、并且能直接与资深老师进行交流、解答。